Brænderøg
AOB - Arbejdsgruppen til Oplysning om Brænderøgsforurening (tidligere LOB)
Header

Her vises nyheder frigivet indenfor det seneste år. Se alternativt alle nyheder (siden 2010) i kort oversigts-form.

Om biomasse i energiforsyningen
25-09-2013

Den tidligere topembedsmand i EU og i Danmark, Jørgen Henningsen (medlem af Klimakommissionen 2008-10), opregner i et memorandum med sin skånselsløse kritiske holdning den nyere viden om biomassens brug i energisystemerne. I Henningsens memorandum, der er sendt til Regeringen, ved energi-, klima- og bygningsminister Martin Lidegaard og til Folketinget, ved energiudvalgets formand Steen Gade den 18.september 2013, har LOB især hæftet sig ved problemerne med fast biomasse fra skove.

Uanset om træet bliver fyret af i private eller i kollektive anlæg, forøger det klimaproblemerne i disse år, hvor CO2-kurven netop bør knækkes i løbet af en kort årrække. - Derfor er det også uklogt af Det Økologiske Råd (DØR) at acceptere DONGs nuværende ombygning af kraftværker til fyring med træpiller 'i en overgangsperiode', sådan som DØR gjorde i sit princippapir 'Bæredygtig energiudnyttelse af biomasse' fra april 2013.

Læs Jørgen Henningsens memorandum

Mød Jørgen Henningsen på et debatmøde:

KAN EU GENNEMFØRE EN GRØN OMSTILLING?

Debatmøde med Jørgen Henningsen
torsdag 10. oktober 2013 kl. 17:00 - 18:30
Wegeners Gaard, Vesterbrogade 60A, København V

Hvad er status på EU’s klimapolitik? Den har stået i stampe siden krisen ramte Europa i 2009. Det markedsbaserede CO2-kvotesystem har ikke levet op til forventningerne. Er der en reel mulighed for at skabe grøn vækst og grønne arbejdspladser, sådan som EU-Kommissionen lægger op til i sit udspil til nye 2030-mål?

Læs mere på www.deo.dk.

Se også Bæredygtig energiudnyttelse af biomasse fra DØR.